Translate

söndag 8 juni 2014

Skafferiet


Gamla hus har något som alla våra moderna kök borde ha. Jag tänker på skafferiet. Detta förvaringsutrymme var ju ett måste före kylskåpens tid. Vårt gamla skafferi hade en del skador i både tak och väggar. Både väta och gnagare hade hittat in. Den gamla pärlsponten var på vissa ställen i så dåligt skick, att både svamp och mögel hade fått fäste. Eftersom golvet är gjutet så stod fukten kvar i utrymmet.

Från köksfarstun leder den lilla dörren till skafferiet.

Skafferiet rensades ur och allt dåligt virke togs bort. Nya takreglar sattes in och tak och väggar bekläddes med ny pärlspont. Nya hyllplan gjordes och monterades med konsol och reglar på gammalt sätt. Vi ändrade något på hyllplaceringen för att passa oss bättre.

Lägg märke till svampkorgen. En sval sovplats en varm sommardag för katten.

 Vi valde att måla hyllor och väggar i en matt grå nyans. Ytorna är lätta att torka av och hålla rena. Hyllorna har fått virkade hyllremsor i ett gammalt mönster. Skafferiet är nu platsen för diverse matvaror och gamla köksredskap som vi samlar på oss.

 Skafferiet används nu flitigt av oss. Här får sylt, saft och annat plats under våra stunder i torpet. Det kalla betonggolvet håller skafferiet lagom varmt även under varma sommardagar.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar